Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου ΑΣΕΚ


Δελτίο Τύπου ΑΣΕΚ          

H πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας που κήρυξε το σωματείο μας εξ αιτίας της συνεχιζόμενης καθυστέρησης των δεδουλευμένων αποδοχών μας συνάντησε τους πόθους και την αγωνιστική διάθεση όλων των εργαζόμενων στο έργο του καθαρισμού του ΗΑΣΠ, που υπερνίκησαν για μια ακόμη φορά ενδοιασμούς και φόβους απροσδιόριστους, αφού είναι μετανάστες στη μεγάλη πλειοψηφία τους και φυσικά στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Ο ΗΣΑΠ αναγκάστηκε να αντιληφθεί ότι δε μπορεί να κρύβεται πλέον πίσω από μια αρρωστημένη κατάσταση. Δε μπόρεσε να μεταθέσει τις ευθύνες του και τον υποχρεώσαμε να βρεθεί μπροστά σαυτές.
Ο εργοδότης οφείλει αποδοχές Φεβρουαρίου - Μαρτίου 2011, ενώ σε λίγες μέρες πρέπει να πληρώσει και το Δώρο Πάσχα 2011!
Ο ΗΣΑΠ ισχυρίζεται ότι πληρώνει κανονικά την ΟΙΚΟΜΕΤ, αλλά η τελευταία δείχνει όλο και μεγαλύτερη ασυνέπεια στις πληρωμές των αποδοχών μας, ενώ εντείνονται οι ανησυχίες και η αβεβαιότητα για το μέλλον.
 Ο ΗΣΑΠ φαίνεται να αναλαμβάνει ένα μέρος τον ευθυνών του για το διάστημα από εδώ και πέρα. Αυτό το θεωρούμε επιτυχία του αγώνα μας αλλά διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας. Είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε πολύ πιο μακριά από τα νέα γραφεία της ΟΙΚΟΜΕΤ [Χολαργός] που έφτασε η πορεία μας σήμερα, που ξεκίνησε από τα γραφεία του ΗΣΑΠ στην Ομόνοια.
Μόνο μελανό σημείο η άστοχη παρέμβαση του ΠΑΜΕ στην συγκέντρωσή μας, το οποίο εμφανίστηκε με μοναδικό σκοπό να καλέσει τους εργαζόμενους καθαριστές και καθαρίστριες σε εκδήλωση άλλου σωματείου το οποίο ελέγχεται από το ΠΑΜΕ και το οποίο ούτε καν τη συμπαράστασή του δεν προσέφερε στον αγώνα μας.
Ανεξάρτητο Σωματείο Εργαζόμενων Καθαρισμού
Η Πρόεδρος                                        Η Γραμματέας

Μάγια Ντίτσεβα                                  Νατάσα Μελισσουργού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου